Ingyenes visszaküldés 100 napon belül

Az teljesítési időre vonatkozó információk minden egyes terméknél szerepelnek. A megrendeléseket rendszerint 24 órán belül előkészítjük és elküldjük.

Futár: Ingyenes kiszállítást 9990 Ft feletti rendelések esetén biztosítunk (előre fizetés esetén


A rendelés átvételétől számítva 100 nap áll rendelkezésedre az ingyenes visszaküldésre.

Női Férfi
Keress rá a márkákra, termékekre, stílusokra

Férfi sálak

(Termékek száma: 143)

Méret
Ár
Termék cimkéje
Márka
Szín
Eco friendly
Ruházat anyaga
z 3

Férfi sál – tökéletes a hűvös estékre

Hazánkban a férfiak többsége maximum a leghidegebb fagyos mínuszokban hajlandó sálat hordani. Pedig a saját egészségük érdekében sem árt, ha legalább egy univerzális darabot vásárolnak maguknak. Aki pedig szereti a stílusos megjelenést, azok számára kihagyhatatlan egy megfelelő férfi sál beszerzése. A sálakat leginkább télen hordjuk. Ilyenkor kerül elő többnyire a férfi sál és sapka kombináció is. Ez a kiegészítő egyrészt nagyon feldobja az öltözéket, másrészt praktikus is. Mégis kevesen élvezik az előnyeit a férfiak között. Egyesek szerint ez azért van így, mert a sálat nőies ruhadarabnak gondolják. Legalábbis itthon. Pedig az a helyzet, hogy a sál eredetileg a férfi katonai egyenruhák része volt már eredendően is. Sőt a világháborús időkben kiegészítőként szolgált a katonák öltözetéhez. Vagyis a sál valójában egy nagyon is férfias ruhadarab és igenis érdemes kihasználni ennek az előnyeit.

Sál – az elegáns férfi első választása

Amikor egy férfi sálat hord, azt többféleképpen hordhatja. Ez nem véletlen, ugyanis a sál férfiak által való hordásának egészen komoly történelme és etikettje van! A praktikum mellett mindig is az eleganciával kötötték össze a finom anyagú férfi sálak viselését, és mindegyiket más-más alkalomhoz használták. A legelterjedtebb sálak a gyapjú, kasmír gyapjú és kevert pamutból készült darabok. Ezek a természetes anyagú modellek azok, amelyek a legjobb meleget képesek adni. Viszont a legelegánsabb megjelenést mégis a gyapjúval kevert férfi selyem sál adja. Ez a finom anyagú szövet enyhén selymes fényléssel tudatja a szemlélővel, hogy valami igazán előkelő darabról van szó. Férfi sálak nemcsak télre készülnek. Bőven akadnak nyáron és ősszel hordható típusok is. Például egy szép selyemsál ing alá is hajtható. Ezt nevezik ascotnak, ami az előkelő urak egyik sálviselési formája. A sálak más, vékonyabb anyagból készült fajtáit ugyanilyen módon zakó alá is hajthatjuk. Viszont ha kizárólag csak a nyakunk melegen tartása a cél, jó, ha tudjuk, ott is különféle megoldások léteznek a sál elegáns viseléséhez. Vagy kabát alá hajtott, vagy kabát gallérhoz rendezett. A különféle csomók és tekerések inkább a hétköznapi, félelegáns viselet jelzői. Viszont aki szereti a gyors megoldásokat, azok számára egy finom anyagú férfi csősál is divatos megoldást nyújt. Arra ügyeljünk, hogy ezt a típust inkább félelegáns öltözékhez válasszuk.

Férfi selyemsál – stílus és elegancia a mindennapokban

A férfi selyemből készült sál vagy kendő hordása egészen régi időkre nyúlik vissza, és az elegáns nemes úriemberek egyik jelzője volt. Egy szőtt selyemsál finom, visszafogott fénylésével inkább neutrális és ezzel férfiak számára is tökéletes, ahogy jó pár ezer évig az is volt. A korábban már említett ascot viselet ennek a korszaknak egy igazán stílusos bizonyítéka. Az ascot ing alá való megkötéséhez, vagy egy erre való nyakkendő, vagy egy selyemsál a legmegfelelőbb. Gyapjúval kevert verziói kiváló elegáns, téli és őszi kiegészítők, amelyek igazán jól melegítenek.

Férfi sálak – gyakran ismételt kérdések

Hogyan hordjuk a férfi sálat?

Télen és ősszel vastagabb szövetből készülteket válasszunk. Tavaszra és nyárra pedig egy vékony anyagú díszsállal dobhatjuk fel a szettünket. Mindegyik esetben a sál színét úgy kezeljük, ahogyan egy nyakkendővel tennénk.

Hogyan kössük meg a férfi sálat?

Különféle kötési módszerek léteznek. A csomózás, hurkolás és a nyakon körbetekerés inkább a hétköznapi és a félelegáns megjelenés része. Az igazán elegáns öltözékhez kabát alá hajtott, vagy gallérnál elrendezett módon illik a sálat hordani.