Férfi mokaszinok

Rendezd
Méret
Ár
Márka
Szín
Felsőrész
Cipő szélessége
Termék cimkéje
Termékek: 126
Verziószám megjelenítése

Férfi bőrcipők – kényelmes cipők széles választéka a Modivo.hu oldalon

Ha valóban tartós és komfortos férfi cipőt keresünk, akkor kétségtelen, hogy a bőr lábbelik közül kell válasszunk. A férfi bőrcipők nemcsak azért kényelmesebbek minden más anyagnál, mert az anyag lélegzik, hanem azért is, mert képes idomulni a lábhoz, ami miatt az nem fog csak úgy kidörzsölődni. A kényelem mellett pedig strapabíróságban sem lehet lekörözni, így hétköznapra például egy jó bőr cipő tökéletes mindennapi viselet lehet anélkül, hogy hamar cserélünk kéne a lábbelinket, mert például az elszakadt vagy elnyúlt az anyaga. Nem is véletlen tehát, hogy még mindig a bőr az egyik legnépszerűbb cipőanyag, habár már kísérleteznek a minőségi vegán bőrökkel is. Hol találjuk meg a prémium bőr lábbeliket? A MODIVO oldalán például számtalan jól ismert, híres márka férfi cipői közül választhatunk, rendkívül széles kínálatban.

Lacoste, Timberland vagy Tommy Hilfiger – divatos férfi cipők prémium márkáktól

Akár télre, akár a melegebb évszakokhoz nézünk cipőt, rendszeres használatra mindig érdemes minőségi márkáktól vásárolni. Ezzel nem csak azt kerülhetjük el, hogy átvágnak minket, de sok-sok évig viselhetjük a kinézett cipőnket, hiszen például egy Lacoste cipő vagy egy férfi Tommy Hilfiger cipő nem fog csak úgy tönkremenni. Ezen kívül érdemes gondolni a lábunk egészségére is. Egy alacsony minőségű anyagokból készült cipő nem fog jól szellőzni, a talprész belseje ráadásul hamar tönkre megy, ami miatt kényelmetlen lesz bennük a járás is. A környezetre gyakorolt hatásáról pedig ismét csak érdemes szót ejtenünk. Például egy minőségi Timberland cipő helyett, ha valamilyen olcsó utánzatot veszünk, azzal a környezetünknek is sokat fogunk ártani. Az ilyen fast fashion minőségű lábbelik ugyanis maximum pár hónapig lesznek hordhatóak. Ahogy felvettük párszor, annyira tönkremennek, hogy már vehetünk is újat. S amíg egyetlen egyszer minőségi cipőt vettünk volna évekre, addig az olcsó minőséget választva szinte havonta, de legalább évente kell új cipőt venni, hogy pótoljuk a régit. Viszont egy Lacoste férfi cipő – amely híresen tartós – az minimum tíz évig cipő marad, nem kell újat venni helyette jó ideig.

Férfi loaferek – mi a története ezeknek a cipőknek?

A férfi loaferek története nem újkeletű, azonban az eredete a mai napig nem tisztázott. Ennek a rendkívül kényelmes cipőnek az őse sokak szerint a mokaszin lehetett, illetve egyesek szerint az első loafert egy cipész készítette a hercegének. A legújabb kutatások szerint viszont valószínű, hogy a loafer kialakulásában több népcsoport is szerepet játszott, ahol nem csak az indiánoktól származó férfi mokaszin cipő volt az egyetlen kiindulópont, hanem az európai norvég halászok jellegzetes könnyen felvehető cipője is. A loafer elődjét a harmincas évek Amerikájában már árulták „Weejuns” névvel, ami pedig magyarul norvégokat jelent egyfajta angol szleng nyelven. A loafer tehát a régi korok norvég fazonja lenne? Meglehet. Minden esetre a stílus igencsak közkedveltté vált, aminek folyományaként a legfelesőbb köröktől kezdve a hétköznapok emberéig mindenki megtalálta, és hordani kezdte a maga loaferjét. A loafer eredete viszont nem csak ennyiből áll, hiszen már a középkorban is ismerünk olyan udvari cipőket, amelyek szintén nagyon hasonlítottak erre a lábbelire.

Férfi loaferek – gyakran ismételt kérdések

Férfi loaferek – hogyan kell viselni?

A férfi loafert mindig zokni nélkül vagy titokzoknival viseljük. Tipikus nyári-tavaszi cipő, aminek nagy hasznát vehetjük a legnagyobb kánikulában is, amikor elegánsabban szeretnénk megjelenni.

Milyen nadrág illik a férfi mokaszinhoz?

A mokaszinokhoz alapvetően mindenféle könnyed anyagú nadrág jól áll. Farmer és szövet egyaránt.