Női kalapok

Rendezd
Méret
Ár
Márka
Szín
Ruházat anyaga
Stílus
Termék cimkéje
Termékek: 101
Verziószám megjelenítése

Női kalap – elegáns kiegészítője bármely nőies stílusnak

A női kalap viselése az elegancia és stílusosság kifejeződése. Ez akár nyári kalap, akár egy téli melegebb típus, mindig a kifinomultság jelzőjeként szolgál. Mely fazonok nem hiányozhatnak egyetlen kifinomult hölgy ruhatárából sem? Az első és legklasszikusabb a női kalapok rangsorában a fedora. Ez gyakran gyapjúból készül, jellegzetessége pedig a kalap tetején található bemélyedés. Eredetileg a kalap férfi viselet volt, az 1920-as évek jellegzetes formájú fejfejfedője. Később viszont már a nők körében is elterjedt – akárcsak a nadrág viselése. Ez a kalaptípus elegáns, ugyanakkor mégsem kirívó. Nem kell tehát mindenáron az angol hölgyek kalapkölteményeire asszociálni. A másik ismert darab a nyári szalmakalap, amelyből többféle típus létezik. Különféle női kalapok kis karimával is megtalálhatóak köztük, akárcsak a nagyobb karimájú floppy fazonok. Egy girardi szalmakalap nagyon jól passzolhat egy nyári ruhához vagy akár halásznadrághoz inggel. Egy jó kalap hölgyeknek a nyárra bármilyen ruházatot feldobhat. Egy ilyen fejfedő beszerzése nem csupán a kánikula ellen nyújt kiváló védelmet, de nagyon trendi megjelenést is kölcsönöz.

Divatos női kalapok – tökéletes választás a munkahelyre és a városba

Női kalapból többféle változatot viselhetünk a hétköznapok során. Ilyen kalaptípusok a fedorák mellett a traveller és klos kalapok is, amelyek a húszas évek női kalapdivatjának gerincét alkották. Ezek a fazonok a legnépszerűbb női téli kalapok is egyben, ha klasszikus kalapviseletről van szó. A gyapjúból készült típusaik például kifejezetten melegen tartják a fejet. Az abszolút örök trend a fiatalok körében azonban évek óta a barett és a svájci sapka. Ezek a középkorig visszanyúlva általánosan elterjedt sapkák voltak mindig is, később pedig a hadsereg tette őket népszerűvé. Bármelyik típus jól passzol elegáns és vagányabb viselethez egyaránt, ezért érdemes kísérletezni velük. Manapság ugyan kevesebben viselnek kalapot, mint mondjuk régen, viszont a nagy márkák stílusszakértői mindig is kiemelten kezelték ezt a kiegészítőt – nem véletlenül állandó vendégek a kifutókon. Nyáron a szalmakalapok helyett bátran felvehetünk akár panama stílusú kalapot, vagy lazább túrázós, ruházathoz halászsapkát is választhatunk.

Női kalapok elérhetőek a Modivo.hu-n

Női kalapból széles választék áll rendelkezésünkre a Modivo.hu oldalán. Az elegáns és a lazább stílus követőinek is van bőven miből válogatniuk. A kínálatban fellelhetőek divatos női kalapok télre és trendi női kalapok nyárra. Érdemes tehát mindenképp szétnézni a webáruházban a kalapok között, mivel nagyon sokszínű a paletta. Bőségesen válogathatunk a különféle színárnyalatok és fazonok között.

Női kalapok – gyakran ismételt kérdések

Hogyan válasszunk női kalapot?

Mindenképp ruházatunkhoz és a fejméretünkhöz viszonyítsuk a kalapot. Fontos, hogy a kalap összhangban legyen ruházatunk általános stílusával. A fejméretnél pedig ne legyen túl szűk vagy passzos a méret: érdemes hagyni egy kis helyet, ne lapítsa le a frizuránk.

Hogyan viseljünk női kalapot?

Szinte bármely évszakban hordhatunk kalapot. Télen a melegebb gyapjú, nyúlszőr vagy más szövetből készült anyagok közül érdemes választanunk. Nyáron viszont a könnyed szalma- és vászonkalapok azok, amik igazán komfortosak lehetnek. Fontos viszont, hogy a megfelelő összhatáshoz jó színkombinációt válasszunk, és az adott kalap stílusa is menjen a ruházatunkhoz. Érdemes megjegyezni: a kalap viselése mindig jó ötlet, ám a szettünkhöz kell azt igazítani.