Női övek

Rendezd
Méret
Ár
Márka
Szín
Kiszerelés
Termék cimkéje
Termékek: 674
Verziószám megjelenítése

Az öveket sokan nem tartják fontosnak, úgy gondolnak rájuk, mint apró részletekre, amik csak kiegészítik az öltözéket. Azonban éppen ezek az apró részletek azok, amik teljesen tönkre tudják tenni az összhatást, ha nem megfelelőt választunk belőlük. Egy öv fel tudja tenni a pontot az i-re, de el is tudja rontani az egész megjelenést, ha nem passzol a ruházat többi eleméhez. Nem is olyan könnyű kiválasztani a megfelelőt, mint gondolnánk – vajon min múlik, hogy melyik öv lesz az ideális?

Női övek – a ’must have’ darabok minden női szekrényben

A megfelelő öv kiválasztása azon is múlhat, hogy mit viselsz pontosan, például egy farmerhez tökéletes választás lehet egy női barna öv is, ami bőrből készült. Igazi klasszikus darab nehezen lehet vele mellényúlni, ahogy egy egyszerű, fekete bőr övvel is. Mindkettő alapvető kellék a ruhatáradban.

Egy könnyű kis ruhához ugyanakkor mindenképpen vékony övet érdemes választani, olyan színben, ami igazodik vagy a ruhának a mintájához, vagy a kiegészítőkhöz, amiket viselsz. Egy egyszínű ruhát például remekül fel lehet dobni úgy, hogy hasonló színű cipőt, övet, illetve táskát veszel hozzá, de ha a ruha mintás, annak árnyalatához is igazodhat az öv.

Női övek – praktikus kiegészítői az átlagos, egyszerű, mindennapi öltözékeknek

Természetesen az övnek ugyanúgy megvan a létjogosultsága a női nadrágok derekában is, mint a férfiak esetében. Ha nadrághoz veszel fel övet, választhatsz egy viszonylag semleges színűt, mint például feketét, ami mindenhez illik, de igazodhatsz ahhoz is, hogy milyen színű felsőt viselsz. A klasszikus bőr öv soha nem megy ki a divatból, így ezeket is bátran hordhatod nadrághoz.

Övet persze elegáns női ruhához is felvehetsz, ez leginkább akkor javasolt, ha maga a ruha kevésbé díszített. Ilyenkor a derekadon egy vékony övvel feldobhatod – ha ügyesen választasz, szinte olyan lesz, mintha egy teljesen más ruha lenne rajtad!

Női övek ruhákhoz – egy egyszerű módja az alakod hangsúlyozásának

Kevesen tudják, de az öv arra is alkalmas, hogy egy kicsit változtasson optikailag az alkati adottságainkon. Ha például egy kicsit erősebb vagy derékban, nem biztos, hogy ezt egy derékövvel kellene hangsúlyozni, de csípőn ettől még hordhatod. Amennyiben viszont szép, íves, vékony derekad van, ezt kihangsúlyozhatod egy vékony, derékon körbefutó övvel, így sokkal szebb lesz az összhatás.

Női övek – a leggyakrabban feltett kérdések

Hogyan passzol a női öv a ruhákhoz?

Az öv vastagsága gyakran kérdés a ruhákkal való kombinálás kapcsán, amire a válasz leginkább attól függ, hogy mit viselsz. Elegáns ruhákhoz, illetve nadrágokhoz a vékony öveket részesítsd előnyben, de ha szeretnél feltűnőbb lenni, akkor egy csinos ruhához akár vastagabb övet is felvehetsz – ezt azonban tartogasd az informális alkalmakra. A csatok is kiemelt figyelmet érdemelnek, hiszen nagyon befolyásolják az összképet.

Hogyan válassz övet nadrághoz?

Mindenképp igazodj a nadrág színéhez és anyagához! Könnyű, szellős anyagból készült nadrághoz vékony, finom övet válassz, a vastag bőröveket hagyd meg a farmerekhez, bársonynadrágokhoz!

Hogyan hordd a női övet?

Az övekkel optikailag befolyásolhatjuk az alakunkat. A deréköv a klasszikus homokóra alkaton mutat jól, teljesen mindegy, hogy vékony vagy molettebb alakú hölgyről beszélünk. Akinek azonban nem éppen a dereka a legelőnyösebb testrésze, inkább ne alkalmazza ezt a módszert, mert kihangsúlyozhatja a hibát. Ugyanez a helyzet a csipővel is.

Hogyan kell felvenni a női övet?

Általában a női övek lyukai a jobb oldalon vannak, míg a csatok a bal oldalon vannak. Szigorú szabály azonban nincs, úgy hordhatod, ahogy neked kényelmes!