Sport kínálatok nőknek

Rendezd
Méret
Szín
Ár
Márka
Sportcipők
Termék cimkéje
Termékek: 6 161
Verziószám megjelenítése

Ha szeretsz sportolni, ahhoz speciális ruhatár is kell. De mi alapján ajánlott ezek közül választani? Mire lesz mindenképpen szükség? Segítünk!

Női sportfehérnemű – válaszd a kiváló minőségű sportmelltartókat

A sportruházat kiválasztása a sportfehérneművel kezdődik. Könnyű belátni, hogy ez így logikus, hiszen az öltözködésnél is a fehérnemű az első, amit felveszünk, nem igaz? Akad, aki azt hiszi, sportolni bármilyen fehérneműben lehet, de csak addig gondolja ezt, amíg egyszer el nem megy futni merevített melltartóban és falatnyi bugyiban. A fehérnemű feladata teljesen átalakul, ha sportoláshoz használjuk, hiszen a hétköznapihoz képest más jellegű terhelésnek lesz kitéve. Ott van az izzadtság, amelyet lehetetlen kivédeni, valamint a rugalmasság, ami elengedhetetlen a megfelelő mozgástartomány eléréséhez. A sportmelltartó feladata ezen felül az, hogy megóvja a melleket a túlzott terheléstől, azaz megakadályozza, de legalábbis lelassítsa azok mozgását, ugrálását. Mert lehet, hogy ez jó bulinak tűnik, de hosszabb távon a mellek megereszkedéséhez vezet, amely mindenki számára problémát jelenthet.

Női sportszettek a legjobb gyártóktól

A női sportdivat nem sokban különbözik a hétköznapi divattól. Nem hiszed? Elég szétnézni az utcán, hogy sportcipőket, leggingseket, active wearnek nevezett megoldásokat lássunk mindenfelé, olyan embereken, akik nem sportolnak, csak szeretnek az utcán is kényelmesen járni. Ha női sportszett vásárlásában gondolkozunk, az többnyire egy alsó és fel felső ruházati elemet jelent, de összerendezhetjük szín és stílus szerint akár a cipőt, a sapkát, a zoknit is. A sportruházatra hasonló igaz, mint amit a női divat esetében már megszokhattunk: érdemes az elismert gyártók termékeit választani, mert ezek minőségibb kialakításúak, tartósabbak, illetve jobban vigyáznak a test kényes területeire.

Női sportdivat – milyen ruhákat és kiegészítőket válasszak?

Az attól függ, mit akarsz sportolni. Alapdarab a női rövidnadrág és a sportmelltartó, de ezek mellett a sportruházatok közé sorolható az anorák, a bakancs, a baseball sapka, a bikini, a body, a bukósisak, a cipő, a csősapka, az esőkabát, a futókabát, a futóöv, a hajpánt, a hátizsák, a hótaposó, a kerékpáros felszerelés, a kesztyű, a lábszárvédő, a leggings, a melegítő, a napszemüveg, a papucs, a póló, a sál, a sífelszerelés, a szandál, a táska, a teniszruha, vagy például az egyre népszerűbb termoaktív alsó és felső. Szóval a kínálat hatalmas, ezért kell mindig tudni, hogy milyen mozgásformához keresünk sportruházatot.

Női sportruházat – gyakran ismételt kérdések

Hogyan mossunk sportruhát?

Nem nehezebb feladat ez, mint a hétköznapi ruhák mosása. A lényeg, hogy mindig olvassuk el, mit javasol a gyártó, majd ragaszkodjunk az előíráshoz. A sportruha jellemzően egyébként nem lesz koszos, inkább az izzadtság okoz gondot, amit egy alacsony hőfokú mosással is meg lehet szüntetni. Arra azért figyeljünk, hogy a használt sportfelszerelés ne maradjon napokra a sporttáskába zárva, mert az katasztrófához vezethet az orrunk számára.

Hogyan válasszunk sportmelltartót?

A sportmelltartónál mindig nézzük meg, hogy a hagyományos melltartóméretünkhöz viszonyítva milyen modellt ajánl a gyártó. A sportmelltartó lényege, hogy rögzítse a melleket, de túl szoros sem lehet a kinézett modell, hiszen az kényelmetlenséghez vezetne. Ennél a darabnál elsősorban nem a divatosság, hanem a funkcionalitás a lényeg, ám nem kell lemondanunk a jól kinéző darabokról sem.

Hogyan lehet eltávolítani az izzadságszagot a ruhákból?

Gyors reagálással! Ahogy említettük, ne hagyjuk a használt sportruhát a táskában, a szennyestartóban, inkább hazaérkezés után azonnal indítsunk el egy mosást.