Női espadrilles cipők

Termékek: 666
Verziószám megjelenítése

Espadrilles – kényelmes szövetből készült nyári cipő, amely stílust és bájt kölcsönöz minden nőnek

Az espadrilles, egy klasszikus, mondhatni történelmi darab a lábbelik világában. A Pireneusokból származik ez az alapvetően egyszerű kis cipő, amelyet nők és férfiak is előszeretettel viselnek immár több ezer éve. Felsőrésze jellemzően vászon, de már létezik pamutból, bőrből vagy épp bőrutánzatból készült darab is. A talpa hagyományosan jutakötélből készült. Bár főleg bebújós kiscipőként ismerjük, beszerezhetünk szandálfazont, netán fűzős, vászoncipő jellegű darabokat, illetve magasított talpút is. A női espadrilles kinézetét tekintve pont a jutakötélből készült talprésze miatt már formájában is hozza a nyárias érzést. Ezért tökéletes vakációs alapdarabnak számít. Az espadrilles cipők jellegzetes színvilága többek közt a vászon természetessége, azon túl az egyszínűre festett vászon. Ugyanakkor nem elhanyagolhatóak az egyéb variációk sem. Például vakáció alkalmával a tengerészcsíkos modellek, vagy a merész, metálszínű változatok.

Női espadrillesek – kényelem és funkcionalitás a városban és a munkahelyen

Ez a természetes anyagú cipő megérdemli, hogy a modern női ruhatár elismert, mindennapi darabja legyen megfelelő időjárás esetén. Kényelme és természetessége okán igazi társ a városban, az utcai viseletek tökéletes kiegészítője lehet, legyen az szoknya vagy nadrág. A jellegzetes nyers talprész olyannyira visszacsatolja ezeknek a lábbeliknek a kinézetét a természethez, hogy a felsőrész színvilágáról már-már el is veszi a figyelmet és követeli szemlélőjétől, hogy elméjében legalábbis homokos vízpart után kutasson egy pillanatig. Ebből a szempontból a nyári, vagy a tavaszi időben egy espadrilles szandál még a munkahelyen épp dolgozó hölgyek lelkét is felüdíti, ha ilyenben mennek be dolgozni. Az espadrilles szandálok ugyanis nem csak közel hozzák a természetet és a meleg napsugarakat, de még egy irodában viselendő nyári kosztümhöz is sikkesen mutatnak.

Espadrilles cipő – tökéletes lábbeli nyári ruhához minden igényes nő számára

A női espadrillesek nagy családjából mindenki megtalálhatja a maga stílusát, színét, hogy a természet nyers eleganciájával gazdagíthassa nyári ruhatárát. Viselhet tehát egy hölgy maxi, vagy rövid szoknyát, lenge kötényruhát, netán vászonnadrágot, az espadrilles cipő kényelmét nem kell nélkülöznie. Szinte tökéletesen tud alkalmazkodni a nőies, nyári mindennapos viseletek világához. Ebből a típusú lábbeliből ma már szó szerint mindenfélét lehet kapni. Aki ragaszkodik a nyári félcipőkhöz, azoknak balerina, loafer vagy éppen már espadrilles módon elkészített női sneaker cipő is rendelkezésre áll. Ahogyan az a lábbeliknél az lenni szokott, ennél a típusnál is megtaláljuk mind az elegáns, a félelegáns, de még a sportos és a bohém verziókat is. Nem kötelező előnyben részesíteni a natúr színeket sem ahhoz, hogy legyen egy saját espadrillesünk. Akik például inkább a színesebb talprészt kedvelik, azok számára színezett jutatalppal is kaphatóak ezek a lábbelik. Az espadrilles bizonyos verziói még ősszel és átmeneti időszakban is hordhatóak, ezért bátran variáljuk ezt a remek lábbelit, és kísérletezzünk a különféle szettekkel.

Espadrilles – gyakran ismételt kérdések

Hogyan viseljünk női espadrillest?

Tipikus nyári cipők. Viszont többféle espadrilles létezik, hiszen minden jutakötél talpú lábbelit így nevezünk. Ezeket különféle módokon viselhetjük a stílusuk és a típusuk szerint.

Kényelmesek a telitalpú espadrillesek?

Teljes mértékben kényelmesen hordhatóak. A telitalpnak köszönhetően a súlyunk egyenletesebben oszlik el, mint a tipikus magassarkú cipőknél. Ezért kevésbé megterhelő a láb számára és valóban komfortos és nőies viselet.