Éksarkú cipők

Divatos-e az éktalpú cipő?

A cipő éktalpú kivitelben egy igen megosztó lábbeli típusnak számít. Van, aki imádja és szinte minden cipője éktalppal rendelkezik, van, aki pedig soha nem venné fel, mert valamiért idegen tőle ez a stílus. Pedig az ék talpakkal rendelkező cipők nem csak csinos és nagyon trendiek, de kényelmesek is. Mivel a testünk súlya nem csak egyetlen ponton összpontosul, mint a tűsarkúak esetében, ezért tökéletesek a hétköznapi gyaloglós városi napokhoz vagy a városnézős nyaralásokhoz. A női éktalpú cipő úgy tud kényelmes lenni, hogy nőies és ugyanúgy nyújtja az alakot, akárcsak egy klasszikus magassarkú. Ebből adódóan lábfájósaknak kivételesen kényelmes viselet lehet. Mivel kombinálhatjuk az éktalpú cipőt? Az éktalpú cipő típus ma már mindenféle fazonban készül, amilyen egy magassarkú is készülne. Találunk belőle csinos őszi csizmákat vagy nyári espadrilles jellegű szandálokat, és persze az ilyen cipők éktalppal elegáns, de sportos kivitelben is léteznek. Ezért ugyanúgy kell őket kombinálni a szettünkkel, ahogy eddig is tettük volna. Az éktalpú lábbeli nagyon jól mutat ruhákhoz, és nadrágokhoz is. Elegánsabb modelljeit felvehetjük elegáns eseményekre, illetve üzleti megjelenéshez is. Arra viszont figyeljünk oda, hogy ha kiöltözős alkalomra vennénk fel az éktalpú cipőt, akkor az vagy legyen kifogástalanul elegáns, vagy inkább magassarkút vegyünk helyette. Azonban ezen kívül tényleg bárhová viselhetjük. Praktikussága és kényelmes miatt a platform magassarkúk mellett a második legkedveltebb magasított cipőnek számít.

Hol vásárolhatsz éktalpú cipőt?

Éktalpú cipőt szinte ma már minden divattal foglalkozó áruházban kapni, azonban valóban minőségi és stílusos éktalpúakat csak olyan shopokban lehet találni, mint a MODIVO. A MODIVO-nál minőségi márkák naprakész trendek alapján megalkotott éktalpú cipőiből választhatunk. Nézelődhetünk a Calvin Klein, a Rieker vagy a Tommy Hilfiger márkák legcsodásabb éktalpúi között. A MODIVO mindig frissen tartja a kínálatát és gyakran olyan leárazásokba is futhatunk, ahol szinte fillérekért kaphatjuk meg például az egyébként egyáltalán nem olcsó Michael Kors éktalpú cipőket is. Ezért érdemes gyakran felkeresni az oldalt, és átböngészni a legújabb akciókat, na meg termékeket is.

Sportos, elegáns és lapos talpú tornacipők – minden cipő a megfelelő éktalppal

Éktalpból nem csak magassarkú létezik, hanem lapos talpú verzió is. Mit jelent ez? Az ilyen sneakerek és szandálok lapos talpuk ellenére kaptak egy vékony emelt éktalpat, ami nagyon hasonló ilyenkor a platformhoz. Ezen kívül szintén kapható például sportcipő éktalpú kivitelben egyaránt. Ez lényegében a kisebb sarokkal, vagy sarok nélküli talppal rendelkező cipők verziójának felel meg. Ezért hasonlóan hordhatóak, mint például a balerinák vagy a nőiesen sneakerek. Jól megy hozzájuk a farmer és a tunika is, és mivel sokkal kényelmesebbek, mint a vékony talppal rendelkező modellek, ezért remek rohangálós cipőt tudunk választani ebből a típusból. Ahogyan ezekből a verziókból, úgy egyébként a magassarkúkhoz hasonlatos éktalpúakból is kapni őszre és télre való modelleket. Mitől előnyösebb, mint a klasszikus társaik? A női éktalpú cipő a hideg időben sokkal jobban szigeteli a lábakat a fagyos talaj ellen, ezen kívül az éktalpak segítenek abban is, hogy ne csússzuk el a jegyes talajon. Egyszerre tud nőies lenni és praktikus azzal, hogy a magasítás ugyanúgy nyújtja az alakot, mint egy magassarkú azonban nagyobb felületen tapad a talajra. Ennek köszönhetően pedig sokkal magabiztosabban mozgunk a jeges, havas talajon is.

Éktalpú cipő – gyakran ismételt kérdések

Cipő éktalppal – mivel kell ilyen cipőt viselni?

Bármivel viselhetjük, amivel egy magassarkút is viselnénk. Ezen kívül számtalanféle stílusban kapni éktalpú cipőket. Sportos éktalpú női sneaker, elegáns magasított éktalpú csizma vagy bohém éktalpú espadrilles az ízlésünk? Mindegyik irányzatból bőven akad éktalpú választék.

Milyen ruha illik az éktalpú cipőkhöz?

Az éktalpú cipők sokféle stílusban kaphatóak. Felöltözhetünk egy koktél partira vagy félelegáns alkalomra úgy, hogy egy elegáns éktalpú fekete cipő modellt választunk a szettünkhöz.