Termékek: 395
Verziószám megjelenítése

Estélyi ruha – a tökéletes viselet különleges alkalmakra

Amikor valamilyen elegáns eseményre, például bálba vagy vacsorapartira tervezünk menni, akkor gyakran felmerül a kérdés: milyen típusú estélyi ruha melyik alkalomhoz illik pontosan? Akik nem járnak gyakran ilyen eseményre, azok számára problémás lehet kiválasztani a megfelelő darabot. Estélyi ruhákból is többféle típus létezik ugyanis. Hogyan válasszuk ki tehát a megfelelő estélyi ruhát? Jellemző, hogy a legtöbb elegáns rendezvényhez előre feltüntetik a dresszkódot, így nyújtanak támpontot ahhoz, hogy pontosan milyen típusú ruhák jöhetnek szóba. Általában nagyestélyi, kisestélyi vagy koktélruházat szokott lenni a szokványos megnevezés a női estélyi ruha dresszkódját illetően. Amikor a kisestélyi vagy estélyi megnevezéssel találkozunk, akkor mindenképp a megszokott estélyikre kell gondolnunk – nem az abroncsos, komoly stólákkal vagy más kísérőanyagokkal bőven ellátott ruházatra. A kisestélyi lehet rövid, azaz lábközépig érő, de hosszabb fazon is. Koktélruházat esetén pedig mindig egy rövidebb, lazább eleganciát mutató megjelenést kölcsönző öltözékre gondolunk. Tehát mikor egy estélyre vagyunk hivatalosak, akkor mindenképp járjunk utána, hogy pontosan milyen jellegű rendezvényről van szó a dresszkódot illetően. Általánosságban elmondható viszont, hogy ha nem az operabálba vagy épp a vörös szőnyegre vagyunk hivatalosak, akkor a kisestélyi és az általános estélyi viselet a mérvadó. Az ilyen estélyi ruhák a legpraktikusabb szabással és formában elérhetőek. Ezért csupán a saját ízlésünk és alkatunk, na meg a pénztárcánk szabhat határt a választásunknak.

Női estélyi ruha – kitűnő választás egy kettesben töltött romantikus vacsorához

Az estélyi ruha, amennyiben általános darabról beszélünk, többféle módon is hordható. Érdemes ezért olyat választani, amit jól tudunk kombinálni a különféle cipőkkel és blézerekkel, így estélyink tökéletesen megállja majd a helyét egy elegáns vacsorán vagy randevún is. Egyszerre kölcsönözhet számunkra eleganciát és stílusosságot a túlöltözöttség hatása nélkül. A legjobb, ha olyan estélyit választunk, ami megállja a helyét egy elegáns partin, viszont egy pubban sem nyújt túlságosan feltűnő látványt. Ezzel elkerülhetjük, hogy ne „egyszer használatos” ruhát vegyünk.

Női estélyi ruhák – válaszd az alakodhoz illő szabást

Az estélyi kiválasztása legtöbbször nagy fejtőrést okoz a hölgyeknek. A legtöbb darab ugyanis túlzottan testhezálló vagy nagyon „habos”. Utóbbiak nem feltétlenül kedveznek a teltebb alakúaknak, előbbiek pedig nem túl közkedvelt darabok. Természetesen választhatunk akár nadrágkosztümöt is. Ha igazán nőies, izgalmas darabot szeretnénk, akkor a hosszabb egyberuhák között nézzünk magunknak megfelelő típust. Korábban úgy tartották, hogy a testhezállóbb darabok csupán a vékonyabb hölgyeken mutatnak jól. Az igazság viszont az, hogy egy teltebb alakon is remekül mutathat egy rafinált módon megoldott testhezálló, karcsúsított női estélyi öltözet.

Női estélyi ruhák – gyakran ismételt kérdések

Milyen alkalomra érdemes estélyi ruhát választanod?

Minden olyan éjszakai rendezvényre érdemes, aminek feltétele az elegáns megjelenés. Ezek általában a különféle bálok, lakodalmak és más egyéb táncos rendezvények.

Hogyan néz ki egy elegáns estélyi ruha?

Az elegáns estélyik legfőbb jellemzője az anyag finomsága. Minél finomabb anyagból készül egy ilyen ruha, annál elegánsabb hatást kelthet. Egy selyem, csipke vagy bársony ruha igazán ízléses kelt. Műszálas anyagokból ma már szintén a finom, könnyed és áttetsző anyagokkal kombinált fazonok dominálnak.