Könnyű női dzsekik

Termékek: 846
Verziószám megjelenítése

Könnyű női kabátok – pont megfelelőek a ruhatáradhoz

Mik is pontosan azok a női könnyű kabátok? Általában széldzsekiként vagy átmeneti kabátként szokás találkozni vele a boltokban, azonban a kabátok területén a könnyű kabátok mindezek átfogó csoportját jelentik. Ebből adódóan a könnyű kabátok közé sorolhatok mind a tavaszi dzsekik, mind a széldzsekik és az átmeneti kabátok is. A könnyű kabátok nem béleltek, vékony anyagúak általában vagy arra valók, hogy megvédjenek a széltől, és az esőtől vagy a hűvösebb nyári esték alatt szolgálnak megfelelő védelemmel. Ezért a női könnyű téli kabát tökéletes kiegészítője lesz a nyári esti sétáknak, és a különféle vízparti éjszakai mulatságoknak is, amikor épp lehűl kicsit az idő. Mivel nincs bélésük, ezért kényelmesen elférnek egy nagyobb válltáskában is, könnyen összehajthatóak, sőt még a derekunkra is köthetjük, ha épp nem használjuk. Ezek a kabátok többféle stílusban készülnek, ezért akár a félelegáns megjelenésünkhöz és remekül mutathatnak, ha épp egy esti partin vennénk részt a szabadban. Például a női könnyű steppelt kabát divatos és tökéletes is erre az alkalomra.

Könnyű esőálló kabát – praktikus kabát, amire szükséged lehet

A könnyű esőálló kabát abban különbözik az esőkabáttól, hogy sokkal jobban néz ki. Pontosabban maga a kabát valóban egy kabát benyomását kelti, annyi különbséggel, hogy itt olyan vízhatlan anyagok alkotják a kabátot, ami valóban megvéd minket az esőtől. Régen ilyet legfeljebb outdoor ruházatként vehettünk, na meg horgász- és vadászboltban. Ezért nem voltak különösebben nőiesek és vonzóak sem. Manapság azonban a divatiparnak köszönhetően már különféle csinos, nőies fazonokat is találhatunk esőkabátokból. Ezeket tényleg ugyanúgy hordhatjuk, mint máskor, szinte semmiféle különbség nincs kinézetre egy átmeneti kabát és az esőkabát között. Sőt, kifejezetten elegáns darabokat is kapni. Ezek a kabátok azoknak is kiválóak, akik nem kedvelik az esernyőt, hiszen a legtöbb kapucnis és felvéve a teljes testünket védhetjük eső esetén. Az ilyen női esőálló kabátok ráadásul igazán trendinek számítanak idén és tavasszal is nyugodtan hordhatóak.

Könnyű női téli kabát – pont megfelelő téli randevúzáshoz

A női könnyű kabát típusok többségét átmeneti kabátnak készítik. Azonban akadnak olyan, például softshell anyagból készült darabok is amelyek vékonyak, könnyűek és mégis valamennyire melegítenek. Az ilyen, például egy női könnyű pehelykabát kapucnival az enyhébb téli napokon is hordhatóak, sőt még olyan is akad köztük, amelynek van becipzározható bélése. Vagyis univerzálisan tudjuk alkalmazni átmeneti kabátként, de egy könnyedebb télikabátként is. Persze az ilyen kabátok nem helyettesítik a kemény fagyokban hordandó télikabátokat. Kizárólag plusz fokok esetén megfelelőek. Vagyis a téli mínuszok idején azért inkább egy bélelt télikabátot válasszunk. Ez egyrészt az egészségünk megőrzése miatt is fontos azon túl, hogy a komfortérzetünket is jelentősen növeli. Vagyis fagyos időbe inkább a bélelt kabátokat válasszuk.

Könnyű női dzsekik – gyakran ismételt kérdések

Mikor viseljünk könnyű kabátot?

Amikor a hőmérő nem megy mínusz alá még teljesen jók az átmeneti könnyű kabátok. Viszont ahogy beköszöntenek a mínuszok érdemesebb egy meleg, bélelt télikabátot választanunk. A hideg egyébként is becsapós lehet és olyankor nem érdemes kockáztatni.

Meleg lehet egy könnyű kabát?

A különféle speciális anyagokból készült kabátok, például a softshell valamennyire melegít. Ugyanakkor már kapni speciális vékony anyagú thermo kabátokat is. Ezek valamennyire a fagyos időben is jól teljesítenek.