Ingyenes visszaküldés 100 napon belül

Az teljesítési időre vonatkozó információk minden egyes terméknél szerepelnek. A megrendeléseket rendszerint 24 órán belül előkészítjük és elküldjük.

Kiszállítás: Ingyenes kiszállítást biztosítunk 13 900 Ft felett előre fizetés esetén. Szállítási módok: GLS futár, GLS csomagpont, FoxPost csomagautomaták.


A rendelés átvételétől számítva 100 nap áll rendelkezésedre az ingyenes visszaküldésre.

Női Férfi
Keress rá a márkákra, termékekre, stílusokra

Férfi futócipők

(Termékek: 1157)

Méret
Termék cimkéje
Márka
Szín
Termék típusa
Felső rész
Rögzítés típusa
Szezon
Sportcipők
Ár

Férfi sportcipők – melyik a legjobb választás hétköznapokra és futáshoz?

Két külön kategóriát kell megkülönböztetnünk a sportcipők terén, a férfi mind és női cipőkön belül egyaránt. Mi a különbség? Milyen típusú való a városi kiruccanásokhoz, és melyiket használjuk sportokhoz? Először is a különbségeket kell megvizsgálnunk. Az utcai sportcipők talpa az aszfalton való járáshoz van igazítva. Vagyis sokkal keményebb, mint mondjuk egy edzőtermi sportcipő. A talp szerkezete is merevebb, hiszen az utcai sétánk során nem szokásunk például erős igénybevétel alatt hirtelen manőverezéseket végezni. Vagyis az utcai sportcipőben nem fogunk ugrálni, nehéz súlyokat emelgetni vagy lefutni több kilométert. Hosszabb sétákat bír jól, erre van a tervezve. A talpuk formája és az anyagösszetétel elég változatos lehet. Többnyire a divathoz és a kedvelt sportformákhoz igazodik. Direkt városi környezetre alkották meg, tehát jó választás utcai sétákhoz. Ellenben a futáshoz használható sportcipők speciális kialakítással bírnak.

Férfi futócipő – eredeti és stílusos kiegészítője ruhatárunknak

A megfelelő férfi futócipő kiválasztása sportoláshoz nem egyszerű feladat. Viszont ha megtaláltuk, akkor értékes kiegészítője lehet a ruhatárunknak is. Amennyiben olyan futócipőt választottunk, ami vegyes talajhoz, vagy aszfalthoz használható, akkor néhány esetben utcai viseletként is jól funkcionálhat. Minden más típusnál csak ártanánk a cipőnek vele. A lényeg, hogy a férfi futócipők között már igazán elegáns városi viseletként is hordható darabok találhatóak.

Férfi sportcipő – edzéshez és edzőterembe

Fontos tudni, hogy minden sportághoz van megfelelő sportcipő is. A férfi sportcipők esetében sincs ez másképp. Olyan típusú sportcipőt válasszunk az edzésekhez, amik speciálisan ahhoz a mozgásformához vannak kialakítva. Mindegyiknek más, az adott sporthoz megfelelő szerkezete van. Egy edzőtermi cipő talpa puhább, jobban tapad benti körülmények között. Ha kinti sporthoz használatos cipőben akarunk odabent edzeni, ne lepődjünk meg, ha csúszkálunk benne. A kinti cipők talpa nem tapad megfelelően egy parkettás vagy gumiszőnyeges padlón. Aki súlyokkal edz, annak nagyon fontos a megfelelő sarok-alátámasztás. Egy teljesen egyenes talpú cipő nem lesz kényelmes hosszútávon.

Férfi futócipők – kényelmes modellek, különböző igényekhez szabva

Mindegyik más terepre használható. Amikor futócipőt szeretnénk vásárolni, mindenképp el kell dönteni, hogy pontosan milyen gyakran és milyen terepre szeretnénk használni. Futócipő kiválasztásánál nem mindegy a talp és a felsőrész kialakítása sem. Ráadásul a futó szokásait, sőt testi paramétereit is figyelembe kell venni. Futás közben ugyanis legalább dupla vagy tripla olyan erővel csapódik a talajhoz lábunk és a saját testsúlyunk, mint átlagos séta alatt. Ez egyrészt a cipőt is megterheli, nem megfelelő a cipő esetén pedig az egész csont- és izomrendszerünket vele. Igazán kényelmes csak akkor lesz a cipőnk, ha ezek a paraméterek alapján választunk.

Férfi sportcipők – gyakran ismételt kérdések

Férfi sportcipő edzéshez – melyiket válasszam?

Minden esetben a sportágnak megfelelőt kell választani. Ebből nem maradhat ki a megfelelő terepviszonyok számbavétele sem. Ezen kívül figyelembe kell venni a saját igényeinket és a testi paramétereinket is.

Napi szinten használható férfi sportcipők – melyik a legjobb választás?

Egyértelműen az olyan strapabíró darabok, amiknek nem kopik el a talpa hamar. Erős elnyűhetetlen anyagból készültek és megfelelően szellőznek. A napi rendszeres használathoz mindenképp egy márkásabb darabot érdemes beszerezni.