Férfi kardigánok

Rendezd
Méret
Szín
Ár
Márka
Termék típusa
Ruházat anyaga
Hosszúság
Termékek: 83
Verziószám megjelenítése

Kardigán – meleg és puha tapintású

A férfi ruhatárban a kardigán kifejezés sokaknak furcsa lehet, hiszen a legtöbb férfi még a kardigánt is egyszerűen csak pulóvernek hívja. Pedig mind a női, mind a férfi kardigán teljesen eltér a hagyományos pulóverektől. A kardigán mindig kötött, vagy szövött galléros vagy gallér nélküli gombos vagy cipzáras felső, ami remekül áll többféle stílushoz és minden korosztály számára bátran alkalmazható. A kardigán puha, meleg és nagyon jól áll inghez felvéve, sőt a modernebb stílusosabb fazonokat akár zakó helyett is hordhatjuk üzleti tárgyalásra vagy irodai munkához. Egy elegáns kardigán ugyanis teljes értékű kiegészítője lehet a business szettünknek főleg, ha olyan divatházak darabjai közül választunk, akik naprakész tervezésű kardigánokat kínálnak. A kardigánból azonban többféle is akad. Az elegáns mellett találkozhatunk kifejezetten sportos darabokkal, vagy bohókás, mintás modellekkel. Utóbbiakat nagyon jól tudjuk használni a hétköznapi viselethez, vagy kirándulásra. Sőt, a kötött skandináv mintás kardigánok a karácsonyi időszakban egészen jó kiegészítői lehetnek a ruhatárunknak, mert jelentősen hozzáad az ünnepi hangulathoz. Akik sokat szeretnek túrázni, azok számára pedig a kifejezetten jól jöhetnek a jó hőmegtartó és strapabíró outdoor kardigánok. Ezek a típusú kardigánok általában a cipzáras férfi pulóver kategóriában is megtalálhatóak, tehát ne tévesszen meg minket a név. Néha a kardigánok feltűnnek a pulóverek között is.

Kardigán, mint a sportos stílus alapja

A kardigán a sportos öltözékhez egészen jól használható. Természetesen ebben az esetben olyan letisztult formavilágú kardigánokról van szó, amelyeket szabadidőnadrághoz is felvehetünk. Ugyanakkor a farmerhez és a szövetnadrághoz is modern, férfias megjelenést ad. A sportos kardigánok melegebb verziói jól használhatóak átmeneti kabát helyett. Általában gallérral rendelkeznek, amelyet a hűvösebb idő esetén fel tudunk húzni, és olyan típusok is akadnak közöttük, amelyek hasonlítanak a bomber kabátokra. A sportos kardigán tehát egészen sokrétűen alkalmazható, a sportos férfi kardigán álló gallérral pedig kifejezetten hasznos lehet kabát alá akkor, amikor sálat is szeretnénk viselni. Ezen kívül léteznek kifejezetten kültéri sporthoz való kardigánok is. Az ilyeneket nyugodtan hordhatjuk futáshoz, vagy más edzésekhez is.

Találd meg tökéletes szabású kardigánt a MODIVO-val

A jó kardigán kiválasztása előtt több szempontot érdemes figyelembe venni. Először is a kardigán legyen inkább egy gombos férfi pulóver kinézetéhez hasonló, vagy modern cipzárasat szeretnénk? Másrészt a szabásvonalat is át kell gondolni. Léteznek bővebb fazonú kifejezetten nagyméretű férfi kardigánok, illetve slim fit jellegű, testhezállóbb darabok is. Utóbbit akkor kifejezetten érdemes választani, ha például elegáns stílushoz keresünk kardigánt. A testhezállóbb ruhadarabok ugyanis mindig eleganciát tükröznek a megfelelő anyagválasztással együtt. A MODIVO oldalán mindegyik típustól találunk számtalanféle modellt a legnagyobb márkáktól. A Pierre Cardin által tervezett kardigánok például kifejezetten a stílusos, elegáns minőségi darabokat kedvelő férfiak számára készült, ahogyan egy Guess modellel is tökéletes összhatást érhetünk el.

Férfi kardigánok – gyakran ismételt kérdések

Mit vegyek fel kardigán alá?

A kardingához remekül mutat az ing, de akár egy sima pólóhoz is felvehetjük. Ezen kívül természetesen néhány típusuk önmagában is hordható egy vékonyabb ujjatlan felsővel.

Milyen kardigánt válasszunk munkához?

Mindenképp visszafogott, minimalista stílusú kardigánt válasszunk például az üzleties öltözködéshez. Az ilyen jellegű kardigánok remekül helyettesítik a zakót.